Bateriové zahradní nářadí je mimořádně praktické

rodina

Zahradní nářadí na baterie – jeden zdroj, mnoho praktických a užitečných pomocníků. Některé využijete na jaře, kdy se vaše zahrada probouzí z jarního spánku a na podzim, kdy se na něj ukládá, jiné budou vaším věrným společníkem po celou zahrádkářské sezóny.

Na to, abyste měli vždy pěkně upravený trávník, aby byly vaše okrasné keře vždy v potřebné kondici, abyste si mohli užívat úrodu z vlastních ovocných stromků a abyste terasu či chodníky měli bez plevele, listí a jiných menších nečistot, je nutná pravidelná péči. Pokud máme k dispozici to správné nářadí, věnování se zahradě je mnohem jednodušší a přináší nám skutečné potěšení.

Hluk benzínových motorů či nepraktické elektrické kabely se pomalu stávají minulostí. Do popředí se dostává akumulátorové zahradní nářadí. V dnešním článku představíme jeho výhody a dáme pár tipů na akumulátorové zahradní nářadí, díky kterému vás práce v zahradě bude skutečně bavit.

Na jednu baterii můžete napojit množství různého nářadí

Pokud bychom měli akumulátorové zařízení popsat z pohledu výhod, které svému uživateli poskytují, určitě bychom použili přívlastky jako praktické, bezpečné, výkonné, tiché a s minimální náročností na udržování.

Praktické a bezpečné například protože nepotřebují kabely. Pokud sečete elektrickou sekačkou, velmi dobře víte, o čem mluvíme. Praktické také proto, že na jednu baterii můžete napojit hned několik různých zařízení. Samozřejmě, pokud kupujete zařízení stejné značky a stejného modelové řady. Z tohoto důvodu doporučujeme již při výběru vašeho prvního akumulátorového nářadí myslet do budoucnosti a zjistit, zda má vámi vybraná značka ve svém portfoliu i dalších pomocníků, kterých byste dříve či později ve své dílničce chtěli mít. A zároveň, zda je lze napojit na stejný typ baterie. Pro vás to bude znamenat nižší pořizovací náklady, jelikož další zařízení budete moci kupovat bez baterie.

Pokud říkáme, že nářadí na baterie je tiché a nenáročné na údržbu, myslíme zejména ve srovnání s benzínovým nářadím. Typickým příkladem může být opět sekačka na trávu. Benzínová je hlučná, potřebujete v ní doplňovat a vyměňovat olej, svíčky a podobně. Toto při sekačce na baterii znát nebudete. Jen vložíte nabitou baterii do sekačky a sečete. Po skončení, pokud je třeba, dáte baterii opět na nabíječku a zanedlouho je připravena k dalšímu použití.

Když se nemůžete dočkat dalšího přírůstku ve své sbírce nářadí

Věřte, že pokud jednou vyzkoušíte akumulátorové nářadí, sotva budete v budoucnu sahat po nějakém jiném. Samozřejmě za předpokladu, že si dáte poradit a koupíte si baterii s dostatečnou kapacitou. Respektive baterie. Pokud bychom měli totiž uvést nevýhodu bateriového nářadí ve srovnání s benzínovým či elektrickým, byla by to právě výdrž baterie. Zatímco při elektrickém nářadí můžete pracovat nepřetržitě kolik chcete a u benzínového jen dolijete benzín a pokračujete hned dál, baterie mají omezenou výdrž. A jejich nabití trvá, v závislosti na kapacitě, několik minut až hodin.

Tuto nevýhodu je však možné vyřešit velmi jednoduše. Koupením baterie s vyšší kapacitou, případně pořízením dvou baterií, abyste měli vždy jednu náhradní pro případ, že se vám ta první vybije. Dvě baterie doporučujeme zvláště pokud máte více akumulátorových zařízení, případně, pokud potřebujete pracovat nepřetržitě déle, než je uvedena výdrž baterie.

Když si na tuto velmi snadno odstranitelnou „nevýhodu“ zvyknete, na každý nový kousek, který má ve vaší dílničce, garáži či v zahradním domku přibýt, se budete těšit asi jako dítě na novou hračku.

Akumulátorové nářadí je skvělým tipem na dárek

Na závěr jsme si pro vás připravili pár tipů na akumulátorové zahradní nářadí, které si téměř jistě zamilujete. Jak jsme zmínili výše, při koupi prvního si dejte záležet na značce. Má to totiž i další praktický význam. Bateriové nářadí může být skvělým dárkem a tak mohou vaši blízcí doplňovat vaši sbírku od jednoho výrobce přesně podle vašeho přání.

V zahradě se vám určitě hodí:

akumulátorová sekačka – je základním nářadím na udržování trávníku
bateriové nůžky na trávu a keře – společně s bateriovým vyžínačem jsou ideální pro úpravu trávníku na místech, kde se sekačka nedostane
bateriové strojky na stříhání větví a plotostrihy- jsou výbornými pomocníky pro tvarování a zastřihování živých plotů a keřů či větví na ovocných stromech iv těžko přístupných místech
bateriový odstraňovač plevele – slouží k pohodlné odstraňování plevele a suchého mechu bez bolesti křížů či kolen
akumulátorový fukar listí – pomůže očistit chodník, terasu či trávník od listí a jiných lehkých nečistot bez námahy

Další články autora

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich...

Zahradní domek znamená další užitný prostor navíc

V podstatě ke každé rodinné vilce u nás patří alespoň malá zahrádka. Tyto prostory se...

Aby zazimování zahrady nebylo pod tlakem!

Co je potřeba na zahradě či terase potřeba připravit na zimu a jak dosáhnout perfektních...

6 výhod domácích vodáren – které to jsou?

V dnešní době, kdy udržitelnost a samostatnost hrají stále větší roli ve všech oblastech života,...

Nejnovější články

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich...

Zahradní domek znamená další užitný prostor navíc

V podstatě ke každé rodinné vilce u nás patří alespoň malá zahrádka. Tyto prostory se...

Aby zazimování zahrady nebylo pod tlakem!

Co je potřeba na zahradě či terase potřeba připravit na zimu a jak dosáhnout perfektních...
- Reklama -PR článek